Become A Donor

Become A Donor
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Contact Info

684 West College St. Sun City, United States America, 064781.

(+55) 654 - 545 - 1235

info@zegen.com

Latest Posts

Prim ajutor

Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Daca te-ai aflat vreodata in situatia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranta stii cat de important este un curs de prim ajutor.

Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 130 in acordarea primului ajutor de baza si in pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie. Primul curs “de bandaje” a fost organizat in 1877, in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. De atunci, mii de persoane au absolvit cursuri de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Rosie.

Personalitati de seama ale istoriei au imbracat uniforma alba cu emblema Crucii Rosii. In timpul Primului Razboi Mondial, Regina Maria, imbracata in uniforma de infirmiera de Cruce Rosie, inspecta pe front sau in spatele frontului spitalele de campanie.

Orice cetatean are datoria morala de a cunoaste masurile elementare de ingrijire si folosire corecta a unor mijloace minimale, existente in trusa de prim ajutor!

Pregatirea populatiei pentru acordarea primului ajutor premedical:

– Anual, Crucea Rosie Romana organizeaza concursul de educatie sanitara si prim ajutor „Sanitarii Priceputi”, pentru elevii de gimnaziu si liceu; in fiecare an, Crucea Rosie Romana organizeaza cursuri de prim ajutor premedical adresat tuturor cetatenilor;

– Permanent, Crucea Rosie Romana organizeaza cursuri de initiere in acordarea primului ajutor pentru angajatii din intreprinderi si institutii, pentru cursantii de la scolile de soferi.

Cursuri de prim ajutor:

Crucea Rosie Romana organizeaza cursuri de prim ajutor premedical in conformitate cu prevederile Legii 139/1995 a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Legii nr. 524/2004 pentru modificarea si completarea Legii SNCRR care stipuleaza ca, pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, aceste cursuri sunt obligatorii.

Durata unui curs este de 12 ore. Cursurile sunt predate de medici, atestati ca formatori de prim ajutor premedical, iar SNCRR pune la dispozitie manuale si alte materiale didactice.

Cursul de prim ajutor se finalizeaza cu un examen, in urma caruia se primeste certificat de absolvire si legitimatie care confirma ca persoana este instruita sa acorde primul ajutor premedical.

Dupa absolvirea cursurilor de prim ajutor, persoana respectiva stie sa acorde prim ajutor in caz de:
– pierderea cunostintei;
– stop cardio-respirator;
– hemoragii;
– luxatii, entorse;
– arsuri (in caz de electrocutare sau insolatie), innec.

Asistenta de prim ajutor :

Filiala Cluj poate asigura:
– echipe de voluntari pregatiti in acordarea primului ajutor
– truse si materialele de prim ajutor

Pana in prezent am participat la mai multe evenimente culturale si sportive pe raza judetului Cluj

Competitii sportive :

  • Clujul pedaleaza
  • Maratonul Apuseni
  • Trofeul Campionilor – competitie de fotbal
  • Maratonul  Maros Bike
  • Turnirul Campionilor

Manifestari culturale :

  • Zilele Clujului
  • Targul de la Negreni
  • Ziua Internationala a Copilului
  • Ziua Internationala a Persoanelor cu dizabilitati

Pentru a urma  un curs de prim ajutor sau pentru asistenta de prim ajutor, contactati filiala de Cruce Rosie din judetul Cluj !

Informatii suplimentare la Sediul Crucii Rosii ( Str. Cosbuc nr.11, program Luni- Vineri : 9 – 17) sau la tel: 0264 592 447, 0745 589 183, sau e-mail: cluj@crucearosie.ro