Become A Donor

Become A Donor
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Contact Info

684 West College St. Sun City, United States America, 064781.

(+55) 654 - 545 - 1235

info@zegen.com

Latest Posts

Educatie pentru sanatate

ducatia pentru sanatate se regaseste printre activitatile desfasurate constant de Crucea Rosie Romana, de-a lungul celor 132 de ani de activitate.


Prin aplicarea acestui program se urmareste atingerea urmatoarelor obiective:
– promovarea normelor de igiena personala si colectiva;
– prevenirea si combaterea bolilor transmisibile;
– prevenirea si combaterea consumului de alcool, tutun si droguri;
– prevenirea si combaterea bolilor netransmisibile.

Daca in urma cu un secol organizatia derula campanii de combatere a malariei si tifosului, astazi Crucea Rosie Romana activeaza in domeniul prevenirii si combaterii HIV/SIDA, TB si gripei aviare, implicandu-se de fiecare data in problemele prioritare de sanstate publica. Consumul de droguri, sanatatea maternala, combaterea bolilor netransmisibile – respiratorii, cardio-vasculare – sunt probleme deosebite aflate, de asemenea, in atentia organizatiei.

Programul se adreseaza intregii populatii, in general, si, in mod special, tinerilor, iar actiunile se desfasoara in parteneriat cu organizatii guvernamentale si nonguvernamentale.


Programul de sanatate este derulat cu sprijinul voluntarilor pregatiti in cadrul unor seminarii organizate de Crucea Rosie Romana.

SNCRR elaboreaza si distribuie materiale de informare: pliante, brosuri cu tematica educativ-sanitara in cadrul campaniilor si actiunilor cu teme specifice.

Crucea Rosie Romana marcheaza anual, prin evenimente publice, zilele mondiale ale sanatatii, conform calendarului Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Pentru mai multe informatii privind strategiile Crucii Rosii legate de sanatate si ingrijire si prioritatile de actiune corespunzatoare atingerii obiectivelor mileniului, accesati:


http://www.erna.sk/
http://www.ifrc.org/what/health/hivaids/code/
http://www.stoptb.org