Home Stiri Noutati Crucea Rosie Româna Sarbtoreste Ziua Mondiala a Primului Ajutor

Crucea Rosie Româna Sarbtoreste Ziua Mondiala a Primului Ajutor

Email Imprimare PDF

Cluj-Napoca, 6 septembrie 2012

Crucea Roşie Română marchează sâmbată, 8 septembrie, Ziua Mondială a Primului Ajutor, prin mai multe manifestări.

Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sărbătoreşte  Ziua Mondială a primului Ajutor cu tema ‘’Primul ajutor pentru populaţia vulnerabilă’’. Potrivit Federaţiei, orice persoană are posibilitatea de a învăţa să acorde primul ajutor şi să salveze vieţi, punând accent pe capacitatea comunităţilor vulnerabile în acordarea primului ajutor.

Crucea Roşie Română lansează, cu ocazia Zilei Mondiale a Primului Ajutor, un nou proiect – Centre de prim ajutor în comunităţi izolate – care are ca scop formarea şi instruirea unor persoane din comunităţi izolate, pentru a putea acorda primul ajutor în cazul unor urgenţe. Prin acest proiect va fi identificata, în fiecare judeţ, cate o localitate unde accesul la servicii medicale este dificil, şi vor fi instruite familii pentru a putea acorda primul ajutor semenilor lor.

,,Unii dintre noi sunt, independent de voinţa lor, mai vulnerabili din punct de vedere al accesului la serviciile medicale. Însă, toţi avem capacitatea de a învăţa sa acordam primul ajutor şi să salvam o viaţă.Cu ocazia Zilei Mondiale a primului ajutor, Crucea Roşie Română lansează proiectul naţional „Centre de prim ajutor în comunităţi izolate”, pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile. Credem cu tărie faptul că acordarea primului ajutor trebuie să fie accesibilă tuturor, pentru că, acordat corect şi la timp, poate salva o viaţă”, a declarat doamna Mihaela Geoana, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Proiectul va fi lansat la Gala Crucii Roşii, care va avea loc duminica, 23 septembrie, evenimentul fiind transmis în direct de postul naţional de televiziune.

Cu ocazia Zilei Mondiale a primului ajutor, Cruce Roşie Română filiala Cluj, va organiza, cu sprijinul Hipermarket-ului Cora Cluj-Napoca şi în colaborarea cu Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Cluj şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, demonstraţii de prim ajutor, sfaturi şi manevre de prim ajutor, dar şi o simulare de intervenţie în cazul producerii unui accident rutier.

Manifestările vor avea loc sâmbătă, 8 septembrie, în parcarea Hipermarket-ului Cora din mun. Cluj-Napoca, începând cu ora 10:00


Crucea Roşie Română are o tradiţie neîntreruptă de peste 135 de ani în acordarea primului-ajutor de bază şi în pregătirea surorilor voluntare de Cruce Roşie. Cursurile sunt predate de medici, atestaţi ca formatori de prim-ajutor premedical, iar Crucea Roşie pune la dispoziţie manuale şi alte materiale didactice precum: manechine pentru resuscitare, truse de prim-ajutor, bandaje, atele, defibrilatoare etc. Cursul de prim-ajutor de bază se finalizează cu un examen, în urma căruia se primeşte un certificat de absolvire şi o legitimaţie, care confirmă faptul că persoana este instruită să acorde primul-ajutor de bază.

În 2011, Crucea Roşie Română filiala Cluj, a organizat puncte de prim ajutor la competiţii sportive locale, la diverse competiţii organizate de instituţii de stat şi private, concerte şi spectacole.Pentru mai multe informaţii contactaţi: Bratu Simona – 0745 589 183

 

Doneaza pentru centrul de prim ajutor

doneaza 20% din impozitul pe profit datorat

Anunt Prelungire

invitatie participare

Cerere Oferta Catering

invitatie participare

Invitatie Participare Outdoor

invitatie participare

Invitatie Participare

invitatie participare

Convocator

anunt selectie elevi

Anunt Selectie

anunt selectie elevi

Cerere Pocu

cerere oferta pocu

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

Ultimele Comunicate de Presă

Membru


Ultimele Actiuni

Telefon Unic de Urgenta

Galerie Foto

megasesso