Home Proiecte Educatie pentru sanatate

Educatie pentru sanatate

Email Imprimare PDF

Educatia pentru sanatate se regaseste printre activitatile desfasurate constant de Crucea Rosie Romana, de-a lungul celor 132 de ani de activitate.


Prin aplicarea acestui program se urmareste atingerea urmatoarelor obiective:
- promovarea normelor de igiena personala si colectiva;
- prevenirea si combaterea bolilor transmisibile;
- prevenirea si combaterea consumului de alcool, tutun si droguri;
- prevenirea si combaterea bolilor netransmisibile.

Daca in urma cu un secol organizatia derula campanii de combatere a malariei si tifosului, astazi Crucea Rosie Romana activeaza in domeniul prevenirii si combaterii HIV/SIDA, TB si gripei aviare, implicandu-se de fiecare data in problemele prioritare de sanstate publica. Consumul de droguri, sanatatea maternala, combaterea bolilor netransmisibile - respiratorii, cardio-vasculare - sunt probleme deosebite aflate, de asemenea, in atentia organizatiei.

Programul se adreseaza intregii populatii, in general, si, in mod special, tinerilor, iar actiunile se desfasoara in parteneriat cu organizatii guvernamentale si nonguvernamentale.

generic arimidex online sale


Programul de sanatate este derulat cu sprijinul voluntarilor pregatiti in cadrul unor seminarii organizate de Crucea Rosie Romana.

SNCRR elaboreaza si distribuie materiale de informare: pliante, brosuri cu tematica educativ-sanitara in cadrul campaniilor si actiunilor cu teme specifice.

Crucea Rosie Romana marcheaza anual, prin evenimente publice, zilele mondiale ale sanatatii, conform calendarului Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Pentru mai multe informatii privind strategiile Crucii Rosii legate de sanatate si ingrijire si prioritatile de actiune corespunzatoare atingerii obiectivelor mileniului, accesati:


http://www.erna.sk/
http://www.ifrc.org/what/health/hivaids/code/
http://www.stoptb.org

 

 

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

Doneaza pentru centrul de prim ajutor

doneaza 20% din impozitul pe profit datorat

Ultimele Comunicate de Presă

Membru


Ultimele Actiuni

Telefon Unic de Urgenta

Galerie Foto

megasesso