Home Despre noi Misiunea Crucii Rosii Romane

Misiunea Crucii Rosii Romane

Email Imprimare PDF

Misiunea-Crucii-Rosii-Romane

Cine suntem noi?

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a luat fiinta la data de 4 iulie 1876 si  face parte din cea mai veche si cea mai prestigioasa organizatie neguvernamentala din lume - auxiliara autoritatilor publice in domeniul umanitar, fiind in acelasi timp singura organizatie umanitara din tara care, in conformitate cu legea 139/1995 modificata si completata de Legea nr. 524/2004, Statutul SNCRR, Legea 481 din 2004 privind protectia civila, HG 2288 din 2004, are atributii clare ca auxiliara a autoritatilor publice, mai ales in domeniu prevenirii si interventiei in caz de dezastre.

Care este misiunea noastra?

Misiunea noastra consta in alinarea suferintei umane sub orice forma s-ar manifesta ea. Ajutam in special persoanele vulnerabile in caz de dezastre de fiecare data cand resursele umane si financiare ne-o permit.
De asemenea, prin programele si activitatile noastre in beneficiul societatii, protejam sanatatea si viata, promovam respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

Cum functionam?

Crucea Rosie Romana face parte din Miscarea de Cruce Rosie, care cuprinde  186 de Societati Nationale care actioneaza in contexte foarte diferite si are zeci de milioane de membri. Mai mult, activitatea sa are un caracter practic si foarte divers. Pentru a depasi aceste diferente cu usurinta, pentru a avea o actiune eficienta, Miscarea a formulat propriile sale principii in asa fel incat sa le faca cunoscute tuturor si sa le poata aplica tuturor activitatilor sale umanitare.
Exista sapte principii fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, care sunt respectate si de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania:

- Umanitate;
- Impartialitate;
- Neutralitate;
- Independenta;
- Voluntariat;
- Unitate;
- Universalitate.

stop-infections.net treatmentforepilepsy.info

La nivelul Romaniei functionam pe principiul teritorialitatii, existand cate o filiala in fiecare judet si in cele 6 sectoare ale municipiului Bucuresti. Fiecare filiala are personalitate juridica, este autonoma , avand posibilitatea sa-si constituie subfiliale la nivel de municipii, orase sau comune pe raza judetului sau.


Programele Crucii Rosii Romane filiala Cluj sunt puse in practica cu ajutorul voluntarilor, a donatorilor , a sponsorilor dar si cu ajutorul autoritatilor publice locale.

 

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

Doneaza pentru centrul de prim ajutor

doneaza 20% din impozitul pe profit datorat

Ultimele Comunicate de Presă

Membru


Ultimele Actiuni

Telefon Unic de Urgenta

Galerie Foto

megasesso