Home Stiri Ultimele Stiri Detasamentul CERT - Simulare de interventie in caz de alunecare de teren

Detasamentul CERT - Simulare de interventie in caz de alunecare de teren

Email Imprimare PDF

Detasamentul CERT - Simulare de interventie in caz de alunecare de teren com. Belis 07-08. martie 2010

Detasamentul CERT, este o structura care intervine in caz de dezastre. Detasamentul CERT este format din voluntarii Detasamentului de interventie la dezastre al Crucii Rosii Romane - fil. Cluj si membrii Clubului Off Road Transsylvania.

Detasamentul CERT a organizat in perioada 07-08 martie 2010 o aplicatie in zona carierei de piatra din com. Belis . La aceasta aplicatie a participat un numar de 15 voluntarii ai Crucii Rosii Cluj si un numar de 10 membri ai Clubului Off Road Transsylvania , impreuna cu 5 masini de teren echipate pentru a interveni in astfel de situatii.

La acesta aplicatie au participat si Serviciul Public Salvamont Cluj. Acestia le-au arat membrilor detasamentului CERT  tehnici de coborare a victimelor din zonele de munte greu accesibile.

Exercitiul de salvare si cautare a victimelor in teren  montan greu accesibil a constat in cautarea a cinci victime. Membri detasamentului CERT au fost impartiti in trei echipe de cautare si salvare. Fiecare dintre aceste echipe a avut un alt traseu. Dupa gasirea victimelor si acordarea primului ajutor acestora, victimele au fost transportate in zona de evacuare. In zona de evacuare au fost predate care echipajele medicale calificate.

Va invitam sa vizualizati si cateva imagini in sectiunea GALERIE a site-ului nostru.

Multumim colaboratorilor nostrii pentru sprijinul acordat!

Intreg exercitiul a fost un real succes.

 

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

Doneaza pentru centrul de prim ajutor

doneaza 20% din impozitul pe profit datorat

Ultimele Comunicate de Presă

Membru


Ultimele Actiuni

Telefon Unic de Urgenta

Galerie Foto

megasesso