Home Comunicate de presă Comunicat de presă - 11 Septembrie 2014 - ZIUA EUROPEANĂ DE PRIM AJUTOR

Comunicat de presă - 11 Septembrie 2014 - ZIUA EUROPEANĂ DE PRIM AJUTOR

Cluj-Napoca, 11 septembrie 2014

13 septembrie – ZIUA EUROPEANĂ DE PRIM AJUTOR

Crucea Roşie Română Filiala Cluj,  marchează ZIUA EUROPEANĂ DE PRIM AJUTOR, în data de 12 septembrie 2014, eveniment ce va avea loc în Parcul Central al Municipiului Cluj-Napoca, începând cu ora  16:00.

Acest eveniment îşi propune să pună în valoare importanţa cunoaşterii manevrelor de acordare a primului ajutor în rândul cetăţenilor.

Va fi montat un cort în care se vor organiza ateliere de prim ajutor unde voluntarii Crucii Roşii vor prezenta  diverse manevre , folosind manechini , defibrilator, truse de prim ajutor. Pentru a înţelege mai bine aceste manevre şi colaborarea între diverse instituţii, în intervalul 16,30-17,00 se va oraganiza  o simulare de accident rutier unde vor fi implicate mai multe victime. La simulare vor participa Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Organizare acestui eveniment a fost posibilă datorită partenerilor noştrii Primăria Municipiului Cluj- Napoca, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Vă invităm cu drag să fiţi alături de noi în intervalul oral 16:00-20:00 !

Crucea  Roşie Română Filiala Cluj
Preşedinte: Mircea Dejeu