Home Comunicate de presă Comunicat de presă - 17 Iunie 2014

Comunicat de presă - 17 Iunie 2014

Cluj-Napoca, 17 iunie 2014

CLUJ-NAPOCA, 17 IUNIE 2014

În data de 17 Iunie 2014, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza, București, a avut loc conferința organizată de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în vederea lansării proiectului strategic “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”.

Proiectul “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”, este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.

În cadrul conferinței s-a prezentat nevoia de formare profesională continuă în domeniul medico-social și beneficiile aduse prin implementarea proiectului, mai exact furnizarea de servicii de informare, consiliere, orientare și formare profesională în 17 județe (Bacău, Buzău, Constanţa, Vrancea, Tulcea, Prahova, Olt, Arad, Hunedoara, Timiș, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Alba, Brașov, Mureș, Ilfov ) și în muncipiul București (Sectorul 5) din cele 8 regiuni de dezvoltare, la 8 programe de formare profesională continuă în domeniul medico-social.Grupul țintă este reprezentat de angajați necalificați (cu vârste între 18 și 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

nivel 1 de calificare - Îngrijitor copii, Babysitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Brancardier.

nivel 2 de calificare – Infirmieră, Îngrijitor bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare și prelucrare date.

Reprezentantul beneficiarului a precizat că acest proiect reprezintă o etapă importantă a dezvoltarii parteneriatului de lungă durată cu  Societatea Naţională de Cruce Roşie din România,  organizație cu prestigiu şi cu experienţă în implementarea activităților și programelor cu scop social şi umanitar. De asemenea, aprecierile reprezentanţilor partenerilor au confirmat faptul că acest proiect reprezintă un raspuns concret pentru nevoie de dezvoltare a serviciilor de furnizare a programelor de formare profesională continuă.

Rezultatele preconizate în urma proiectului sunt: un portal funcțional privind beneficiile participării la programele formare profesională continue din domeniul medico-social; 18 rețele de parteneriat create, minim 10 organizații partenere în fiecare rețea; furnizarea programului de orientare în carieră pentru 2 520 de angajați din domeniul medico-social și obținerea unor calificări complete pentru 95% dintre cursanţi.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la:

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România. str. Str. Biserica Amzei nr.29, sector 1, Bucuresti

Tel: +40 21 317 60 06 int. 111, E-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Persoana de contact: Ina PUSTA

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Cluj

Tel: 0264-592447, E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Persoana de contact: Simona Bratu