Home Comunicate de presă Comunicat de presă - 11 Septembrie 2013

Comunicat de presă - 11 Septembrie 2013

Email Imprimare PDF

Cluj-Napoca, 11 Septembrie 2013

CLUJ-NAPOCA, 11 SEPTEMBRIE 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Societatea Națională de Cruce Roșie din România filiala Cluj, în parteneriat cu Carrefour România, lansează joi 12 septembrie 2013, ora 11,  proiectul ,, Puncte de prim ajutor în zone izolate”. Proiectul va fi lansat în localitatea Rîșca de Sus, comuna Rîșca, județul Cluj, situat la distanța de 30 km față de orașul Huedin, unde se află cel mai apropiat serviciu de ambulanță.

Din momentul apelului de urgență și până la sosirea ambulanței este nevoie de minim 30 minute, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă sunt căderi masive de zăpadă accesul în zonă se poate face mai greoi.

Proiectul își propune înființarea de puncte de prim ajutor la domiciliul oamenilor din comunitate după un proces de instruire a salvatorului comunitar și dotare a punctului cu materialele necesare.

Filiala Cluj a făcut parte din prima parte de implementare a proiectului, faza pilot în care au fost incluse 10 județe .

Cheltuielile de implementare și funcționare a unui punct de prim ajutor au fost de 3000 euro/punct în care au fost incluse: cheltuielile de achiziție materiale pentru dotarea Punctului de prim ajutor -  trusă de prim ajutor cu consumabile pentru un an, un glucometru cu consumabile, un tensiometru și un dispozitiv EKG cu telecitire într-un serviciu de cardiologie cu abonament pentru un an (10 telecitiri/luna); cheltuieli de instruire a familiei și cheltuieli de transport.

Mulțumim partenerului nostru Carrefour România care a adoptat punctul de prim ajutor din satul Rîșca de Sus. Costurile necesare achiziției de materiale și abonamentului EKG au fost suportate în proporție de 90% din fondurile Carrefour România. De altfel, Carrefour este un partener constant al proiectelor CRR și îi mulțumim că de fiecare dată ne oferă sprijinul.

Vă mulțumim dumneavoastră, pentru că succesul acestui proiect depinde într-o foarte mare măsură de implicarea mass media în promovarea importanței înființării acestor puncte de Prim Ajutor.

Crucea Roșie filiala Cluj

Dir. Simona Bratu
 

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

Doneaza pentru centrul de prim ajutor

doneaza 20% din impozitul pe profit datorat

Ultimele Comunicate de Presă

Membru


Ultimele Actiuni

Telefon Unic de Urgenta

Galerie Foto

megasesso