Home Comunicate de presă Comunicat de presă - 2 Decembrie 2012

Comunicat de presă - 2 Decembrie 2012

Cluj-Napoca, 2 decembrie 2012

5 decembrie – Ziua Internaţională a Voluntarului

Crucea Roşie Română Filiala Cluj, organizează în data de 5 decembrie 2012, ora 1630, la Casa de Cultura a Stdenţilor din Cluj Napoca, în contextul Zilei Internaţionale a Voluntarului, „Gala Voluntarilor Crucii Roşii Cluj” – ediţia a III-a, 2012. Acest eveniment îşi propune să pună in valoare importanţa activităţilor de voluntariat, voluntarul, dar şi munca depusă de voluntarii filialei Cluj a Crucii Roşii Române pe parcursul anului 2012. În cadrul evenimentului se vor acorda diplome de merit: voluntarilor, instituţiilor statului, firmelor partenere, dar şi colaboratorilor.

Ediţia a III-a a „Galei Voluntarilor Crucii Roşii Cluj” se desfăşoară sub egida „Ajută-ne să construim! Baza Naţională de pregătire a voluntarilor pentru acordarea primului ajutor şi intervenţia în situaţii de urgenţă ” – jud. Cluj, localitatea Valea Ierii.În urma concesionării suprafeţei de 18.000 mp de către Primaria Valea Ierii , Crucea Roşie Română Filiala Cluj a demarat lucrările pentru realizarea acestui obiectiv, unic în România.

Centrul de pregătire va avea o suprafaţă totală construită de cca 2 500 m2, cuprinzând: 100 de locuri de cazare, o sală de mese cu 80 locuri, circuitul pentru bucătărie – fluxul tehnologic conform standardelor în vigoare, două săli de cursuri cu câte 50 locuri fiecare, cabinet medical, depozite pentru materiale necesare cursurilor, spaţii pentru socializare. Centrul de pregătire de la Valea Ierii este destinat atât voluntarilor Crucii Roşii, cât şi persoanelor juridice care doresc să-şi instruiescă personalul în vederea cunoaşterii manevrelor de prim ajutor, exersarea acestora pe manechine şi materiale didactice specfice, dar şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă. Doar cu personal şi voluntari instruiţi putem face faţă unor situaţii de urgenţă.

Pe lângă construcţia propriu zisă, baza va mai cuprinde un teren de sport, un poligon de antrenament, un foişor pentru cursuri in aer liber, dar si pentru petrecerea timpul liber, un lac pentru pregătire- lac care va colecta câteva izvoare din zona bazei de pregătire, grajduri pentru cai, ţarc pentru câini dresaţi pentru căutări, locuri de parcare.

La ,,Gala Voluntarilor Crucii Roşii Cluj“ au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale,Primăria municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” Cluj, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj „Al.Vaida Voevod”, Consiliul Judeţean Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, Companii şi Regii de interes local,dar şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale partenere.

Pentru destinderea atmosferei vor avea loc momente artistice si Tombola Crucii Roşii Cluj – cu 70 de premii atrăgătoare. Intrarea este liberă;cei interesaţi pot participa la tombolă, cumpărând bilete din holul Casei de Cultura a Stdenţilor din Cluj-Napoca, în ziua galei, la doar 2 lei/bilet.

Vă aşteptăm cu drag !

Crucea Roşie Română Filiala Cluj