Home Comunicate de presă Comunicat de presă - 16 iunie 2011

Comunicat de presă - 16 iunie 2011

Email Imprimare PDF

Cluj-Napoca, 16 iunie 2011

La 4 iulie 2011, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România împlineşte 135 de ani de la înfiinţare.

România a devenit “Parte semnatară”  la prima Conventie de la Geneva din 1864 şi a ratificat-o în 1874. Doi ani mai târziu, la 4 iulie 1876, a luat fiinţă Societatea Crucea Roşie din România, care şi-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Colţea din Bucureşti. Printre semnatarii actului de înfiinţare a Crucii Roşii Române, se regăsesc importante personalităţi ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino şi Dr. Carol Davila.Primul preşedinte al Crucii Roşii Române a fost prinţul Dimitrie Ghica.

Cu ocazia celei de-a 135-a aniversare, filiala Cluj a Crucii Roşii Române, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” Cluj-Napoca, organizează în perioada 16 – 23 iunie 2011 o expoziţie de fotografii, medali, cărţii, publicaţii cu şi despre Crucea Roşie. În data de 22 iunie începând cu ora 1200 , în incinta Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga”  din Cluj-Napoca, detaşamentul de intervenţie în situaţii de urgenţă al Crucii Roşii Cluj va desfăşura o demostraţie de acordare a primului ajutor, oferind celor prezenţi posibilitatea de a învăţa  tehnici şi măsuri esenţiale despre acordarea primului ajutor.

De asemenea, cu prilejul aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cruce Roşie din România, la Cluj-Napoca vor mai avea loc încă doua evenimente.

În data de 30 iunie 2011, începând cu ora 1700, la Casa Municipală de Cultură va avea loc un simpozion cu tema “Crucea Roşie – ieri şi azi ” şi un concerct coral, susţinut de corul Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga”.

Luni, 4 iulie 2011, de la ora 1900, la Casa de Cultura a Stuenţilor din Cluj-Napoca va avea loc un concert aniversar-caritabil. Concertul  va fi susţinut de artişti de primă clasă din zona Transilvaniei: Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Marilena Zegrean Istici, Amalia Codorean Chindriş şi ansamblul folcloric “Dor Transilvan ”. Scopul acestui concert, pe lângă cel aniversar, este de a colecta fonduri pentru începerea lucrarilor de construcţie a primului Centru de instruire a voluntarilor Crucii Roşii pentru intervenţia în situaţii de urgenţă şi prim ajutor, în comuna Valea Ierii. Accesul la spectacol se face pe bază de invitaţie; invitaţiile pot fi achiziţionate de la sediul filialei, Str. George Coşbuc, nr 11, Cluj-Napoca.

În prag de sărbătoare, echipa Crucii Roşii Cluj, vă urează:

“Să fiţi bogaţi şi să-i fiţi cât mai bogaţi !”

 

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

Doneaza pentru centrul de prim ajutor

doneaza 20% din impozitul pe profit datorat

Ultimele Comunicate de Presă

Membru


Ultimele Actiuni

Telefon Unic de Urgenta

Galerie Foto

megasesso