Home Comunicate de presă Comunicat de Presă - 14.03.2011 - Apel umanitar pentru Japonia

Comunicat de Presă - 14.03.2011 - Apel umanitar pentru Japonia

Email Imprimare PDF

14 martie 2011

Ambasada Japonia in Romani, prim Hiroshi Kudo, şef al departamentului politic, a solicitat astazi, in cadrul unei vizite oficiale la Sediul Central al Crucii Rosii Romane, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia sa se face prin conturile deschise de Crucea Rosie Romania.       

În data de 11 martie a.c., un cutremur  de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declanşând un tsunami cu valuri de peste 7 metri înălţime, care a provocat  o tragedie umanitară de mari proporţii.

Raporatele de pana acum spun ca 1886 de oameni au decedat in acest deyastru si ca 2369 de persoane sunt date disparute. Cutremurul a declansat incendii si a distrus yeci de cladiri, lasand mai mult de 5 milioane de case fara electricitate si un milion de persoane fara apa potabila.

Pentru a susţine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui deyastru umanitar, Crucea Rosie Romana lanseaza Apelul umanitar de Urgenta "Ajutor pentru Japonia"-. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct , in conturie deschise dpecial pentru acest apel, dar si prin punerea la dispozitie a populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie cu rudele aflate in Japonia, prin mesaje de Cruce Rosie.

Sumele colectate vor fi utilizate de catre  Crucea Rosie Japoneza pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporale, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile Crucii Rosii Romane.Conturile special deschise , in care se pot de pune contributiile in bani, sunt deschise la BRD Agentia Piata Romana:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100 

EURO: RO33BRDE410SV06871604100

 

baza pregatire valea ierii crucea rosie cluj

Doneaza pentru centrul de prim ajutor

doneaza 20% din impozitul pe profit datorat

Ultimele Comunicate de Presă

Membru


Ultimele Actiuni

Telefon Unic de Urgenta

Galerie Foto

megasesso